8 Οκτωβρίου 2014

Μπορούμε να αντισταθούμε σε αυτό τον κατήφορο

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας στις 25-9-2014

 
 
Αγαπητοί Συνάδελφοι και Φίλοι,

 

Το Αγωνιστικό Μέτωπο Ιατρών μου έκανε την τιμή να με περιλάβει στους υποψήφιους για τις προσεχείς εκλογές του ΙΣΑ.

Όλα αυτά τα χρόνια έχω βιώσει μαζί με σας την πλήρη απαξίωση της επιστημονικής μας παρουσίας, την προσβλητική στάση της πολιτείας στους εργάτες της υγείας, την κατακρήμνιση των αποδοχών μας, τις εξοντωτικές υπερωρίες και τις εξευτελιστικές συντάξεις.

Έχω προβληματιστεί όπως και σεις, για την καταβαράθρωση του συστήματος υγείας της χώρας μας για την μείωση των δεικτών ανανέωσης του πληθυσμού μας, για την έλλειψη προστασίας της μητρότητας και του παιδιού, για την παντελή υστέρηση κάθε δομής κοινωνικής μέριμνας δημόσιας υγείας, για την αδυναμία πρόσβασης εκατομμυρίων συνανθρώπων μας στο δημόσιο  σύστημα υγείας, για τα μέτρα αποκλεισμού των ευπαθών ομάδων.

Από τη θέση του Πανεπιστημιακού δάσκαλου βιώνω την κατάρρευση της ανώτατης

εκπαίδευσης και την κραυγαλέα υποβάθμιση   των ιατρικών σπουδών στη χώρα

μας και πονάω για την αφαίμαξη εγκεφάλων με την σχεδιασμένη απορρόφηση των καλύτερων νέων γιατρών μας, κύρια από τις αγορές της Βόρειας Ευρώπης.

Είναι ανάγκη για μια ουσιαστική αντίσταση στον κατήφορο αυτόν. Οι υγιείς δυνάμεις του ιατρικού συνδικαλισμού οφείλουν να πρωτοστατήσουν στην δημιουργία ενός διεκδικητικού και αγωνιστικού κινήματος ιατρών και υγειονομικών ξένου προς τις οσφυοκαμπτικές και παρασκηνιακές τακτικές των προηγούμενων εκφραστών του ιατρικού συνδικαλισμού. Στόχος ενός τέτοιου κινήματος θα είναι  η χάραξη μίας πορείας  ουσιαστικής απαίτησης της αποκατάστασης του κύρους του Ιατρού και η υποστήριξη ενός δημόσιου και κοινωνικά δίκαια  προσανατολισμένου συστήματος υγείας και ιατρικής εκπαίδευσης  στη χώρα μας.

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι και Φίλοι,

 

Με την εμπειρία μου από παλαιότερες συμμετοχές μου στο ΔΣ του ΙΣΑ, της ΕΙΝΑΠ και των συλλόγων του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου μας αλλά και με την προσμονή μιας ελπιδοφόρας αλλαγής στην πορεία των υγειονομικών πραγμάτων στη χώρα μας, σας ζητώ να με τιμήσετε με την ψήφο σας στις εκλογές αυτές.

Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ

 

Χειρουργός

Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών Α’ Χειρουργική Κλινική Νοσοκομείο Λαϊκό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου