26 Σεπτεμβρίου 2014

Σε λίγο όλα θα αλλάξουν με την Πολιτική Ανατροπή, είναι του χεριού μας.



Οι εκλογες στους ιατρικούς συλλόγους στις 12 και 13 Οκτώβρη μπορει να αποτελέσουν σημείο τομής για το μέλλον το δικο μας και της επιστήμης που διακονούμε.
Και αυτό , προφανως , όχι γιατί το όποιο αποτέλεσμα θα σημάνει αυτόματα και αλλαγή της μοίρας μας που έχουν προδιαγράψει ό...σοι εχουν βάλει την υπογραφή τους και εφαρμόζουν με τόση σκληρότητα τις μνημονιακές επιταγές για συρρίκνωση του τομέα της Υγείας και συνολικά του κοινωνικού κράτους αλλα γιατί ένα αποτέλεσμα που θα αλλάζει τους συσχετισμούς στους ιατρικούς συλλόγους , θα συμβάλει αποφασιστικά στην γενικότερη προσπάθεια απαλλαγής απο τα δεσμά των μνημονιακών δεσμεύσεων και της πορείας σε αντίθετη κατεύθυνση , αποκατάστασης και ενίσχυσης των δημοσίων δομών υγείας και αξιοπρεπών αμοιβών και συνθηκών δουλειάς για τους χιλιάδες ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς. Σε μια πορεία που θα εξασφαλίζει σύγχρονη , επαρκή εκπαίδευση στους ειδικευόμενους και δουλειά στους νέους γιατρούς , δημιουργώντας συνθήκες επαναπατρισμού των χιλιάδων, νέων κυρίως συναδέλφων , που εχουν καταφύγει στο εξωτερικό.
Σε συνθήκες πρωτόγνωρης οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης , η αναποτελεσματικότητα των επι μέρους αγώνων , σε συνδυασμό με την ανεπάρκεια ή και την απροκάλυπτα συμβιβαστική τακτική των κατεστημένων συνδικαλιστικών ηγεσιών αποτελούν παράγοντες απαξίωσης των συλλόγων και της συνδικαλιστικής δράσης με αποτέλεσμα την απογοήτευση και τη παραίτηση που εκφράζεται στη μικρή συμμετοχή στις συλλογικές διαδικασίες και τις εκλογές . Αυτό ακριβώς επιδιώκεται και με την ανυποχώρητη στάση των κυβερνώντων ακόμη και σε μικρής ή και μηδενικής οικονομικής επιβάρυνσης διεκδικήσεις , σε όλους τους τομείς , δημόσιους και ιδιωτικούς . Να καμφθεί δηλαδή κάθε διάθεση αντίστασης , να εδραιωθεί η πεποίθηση οτι τιποτα δεν γίνεται. Εκει επενδύουν , στη διαπαιδαγώγηση της υποταγής. Εκει δίνεται και θα δίνεται η καθημερινή μάχη όλων μας.
Συναδελφοι / σες , η αλλαγή των συσχετισμών σε συλλόγους και ΠΙΣ αποτελεί ώριμο πια αίτημα και προαπαιτούμενο για μια άλλη πορεία των πραγμάτων στην Υγεία.
Οι υποσχέσεις και οι δηλώσεις πολλές πριν από την εκλογική αναμέτρηση απο παλιούς και νεόκοπους συνδυασμούς.
Όσον μας αφορά , σταθερά συνεπείς όλα αυτά τα χρόνια , μία δήλωση μαζί και δέσμευση καταθέτουμε , χωρίς μεγαλόστομες υποσχέσεις : η στήριξη στο συνδυασμό του Αγωνιστικού Μετώπου Γιατρών θα αποτελέσει αποφασιστική δύναμη και όπλο στα χέρια όλων μας, στη πορεία ανατροπής της σημερινής ζοφερής κατάστασης που βιώνουμε.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΨΑΛΤΑΚΟΣ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΙΑΤΡ.ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ/ΠΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου