14 Μαΐου 2017

Οταν βλαχοδημαρχοι πατούνε πάρκα.

ΠΑΡΚΟ ΤΡΙΤΣΗΣ: ΤΕΛΙΚΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ; Δεν έχει περάσει και πολύς καιρός από τότε που, με συντονισμένες ενέργειες του νέου φορέα διαχείρισης του Πάρκου, η εικόνα του αλλάζει διαρκώς προς το καλύτερο. Η δε απόφαση του υπουργείου εσωτερικών για μόνιμη και σταθερή χρηματοδότηση μέσω των ΚΑΠ, έδωσε τη σιγουριά ότι αυτή η πορεία ανάκαμψης του Πάρκου παίρνει μόνιμο και σταθερό χαρακτήρα. Δυστυχώς όμως αυτή η εικόνα σε κάποιους δεν άρεσε. Και αποφάσισαν να την υπονομεύσουν με οποιονδήποτε τρόπο. Αυτοί οι κάποιοι δεν είναι τυχαίοι η άγνωστοι, αλλά γνωστοί « άρχοντες » της τοπικής αυτοδιοίκησης. Πρώτος και καλύτερος ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλης. Ο οποίος προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να θεωρηθεί παράνομη η χρηματοδότηση του Πάρκου από τους κοινοτικούς πόρους των Δήμων της Αττικής. Να σημειώσουμε ότι οι πόροι που μεταφέρονται κυμαίνονται από 5.000 – 25000 € το χρόνο ανάλογα με το μέγεθος του κάθε Δήμου. Ποσό σημαντικά μικρότερο από αυτά που δαπανώνται για εκδηλώσεις πολλές φορές αμφιλεγόμενες.
Ακολούθησε , σαν έτοιμος από καιρό, ο δήμαρχος Ιλίου κ. Ν. Ζενέτος. Ο οποίος δεν αποδέχτηκε ποτέ το γεγονός ότι δημιουργήθηκε φορέας διαχείρισης του Πάρκου. Είναι γνωστό σε όλους ότι πάντα ήθελε να του παραχωρηθεί το Πάρκο για να το διαχειρίζεται αποκλειστικά ο ίδιος. Κάτι σαν παιχνιδάκι δηλαδή η σαν περιουσία του πατέρα του. Αφού δεν το κατάφερε πέρασε στα «δραστικά» μέτρα. Αρχικά αφαίρεσε όλους τους κάδους του Δήμου Ιλίου από το Πάρκο και έπαψε να στέλνει τα απορριμματοφόρα του δήμου για την αποκομιδή των σκουπιδιών. Παρ’ όλο που αυτό είναι θεσμική του υποχρέωση. Όταν το πρόβλημα, με τη βοήθεια και του δήμου Αγ. Αναργύρων- Καματερού, λύθηκε, προχώρησε ακόμη περισσότερο, με αστείρευτη είναι η αλήθεια ευρηματικότητα. Αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο την εμπειρία παλαιότερων πλιατσικολόγων και καταπατητών του Πάρκου. Αρχικά, τελείως αυθαίρετα, έβαλε λουκέτο σε κτίρια τα οποία δεν του ανήκουν. Στη συνέχεια έστειλε συνεργείο του Δήμου να ξηλώσει γεώτρηση η οποία χρησιμοποιείται για τον εμπλουτισμό των λιμνών με νερό. Υπόγεια καλώδια ηλεκτροδότησης δεν αφαίρεσε γιατί τον είχαν προλάβει άλλοι νωρίτερα.
Η στόχευση όλων αυτών των ενεργειών του κ. Ζενέτου και Πατούλη είναι άγνωστοι. Όμως είναι βέβαιο ότι βλάπτουν σοβαρά και το Πάρκο και τους πολίτες που το χρησιμοποιούν. Και καθήκον όλων μας είναι να τους σταματήσουμε. Γιατί οι ίδιοι δεν έχουν σκοπό να σταματήσουν πριν ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου